Postcollita

Dades Generals

Adreça Professional: ( - )

Telèfon:     Fax:

Correu-e: ivinas(a)tecal.udl.cat

Pàgina Web:

Codis Unesco:

Paraules Clau:

Àmbit temàtic: Ciències de la Vida

Equip Investigador

M. Inmaculada C. Viñas Almenar ivinas(a)tecal.udl.cat

Estanislau Fons Sole estanis(a)tecal.UdL.es

Jordi Maria Graell Sarle graell(a)tecal.UdL.cat

Isabel Lara Ayala lara(a)quimica.UdL.cat

Maria Luisa López Fructuoso mluisa(a)tecal.udl.cat

Divina Inmaculada Recasens Guinjuan IRecasens(a)hbj.UdL.cat

Yolanda Soria Villalonga soria(a)hbj.udl.cat

Nuria Baro Montel nuria.baro(a)irta.cat

Anna Carbo Torres anna.carbo(a)irta.cat

Cyrelys Collazo Cordero cyrelys80(a)gmail.com

Violeta Lindo Garcia

Laia Torregrosa Sauret

Lorena Zudaire Villanueva lorena.zudaire(a)irta.cat

Clara Diarte Cabezudo clara_dc11(a)hotmail.com

Ma. Isabel Abadias Seró isabel.abadias(a)irta.cat

Ingrid Aguilo Aguayo iaguilo(a)tecal.udl.es

Carla Casals Rosell

Gemma Echeverria Cortada gemma.echeverria(a)irta.es

Jordi Giné Bordonaba jordi.gine(a)irta.cat

Christian Larrigaudiere

M. Neus Teixido Espasa neus.teixido(a)irta.cat

Ma Rosario Torres Sanchis

Josep Usall Rodie

Línies de Recerca

Control biológic de les malalties en postcollita de fruita

Producción i formulació d'agents de biocontrol

Edipemiologia de les malalties d'interès en postcollita

Bioseguretat alimentaria en vegetals en fresc i quarta gamma

Desenvolupament de sistemes alternatius als productes químics de sintesi per al control de podridures en postcollita de fruita

Qualitat sensorial, aroma ,textura i residus químics en fruites emmagatzemades en atmosfera normal i controlada

Avaluació de nous tractaments de post-collita per a la millora de la qualitat i del potencial de conservació en préssec i nectarina

Tecnologia de la frigoconservació de fruits

Alteracions fisiológiques. Control

Metodologies no destructives d'avaluació de la qualitat de fruita

Resum de l'activitat de Recerca

L'activitat del Grup se centra en: - Optimitzar la tecnologia del maneig i de l'emmagatzematge frigorífic per tal d'obtenir uns productes amb una excel•lent qualitat físico-química i sensorial. - Estudiar la físico-química de la fruita en condicions d'estrés i/o durant la conservació per a proporcionar fruita de millor qualitat i amb alt valor dietètic. - Desenvolupar sistemes alternatius als productes químics de síntesi per alt control de les alteracions de fruita; així com eliminar als patògens de transmissió alimentària en les fruites i hortalisses mínimament processades en fresc

Publicacions en Revistes

Torres R, Valentines MC, Usall J, Viñas I, Larrigaudiere C. (2003).  Possible involvement of hydrogen peroxide in the development of resistance mechanisms in Golden Delicious apple fruitPostharvest Biology and Technology, 27(3),  235-242.   ISSN: 0925-5214

Brezmes, J.; López, M.L.; Llobet, E.; Vilanova, X.; Recasens, I.; Correig, X. (2002).  Monitorización del proceso de maduración de manzanas 'PinkLady' utilizando una nariz electrónica. Fruticultura Profesional(128),  117-121.   ISSN: 1131-5660

Cavalheiro J, Recasens I, Santos A, Larrigaudière C, Silvestre M. (2002).  Quality portuguese apple 'Bravo de Esmolfe' after normal cold storage or controlled atmosphere and two shelf life periods. Acta Horticulturae (ISHS).   ISSN: 0567-7572

Usall J, Torres R, Lamarca N, Viñas I, Ochoa de Eribe X, Larena I, Melgarejo P, De Cal A. (2005).  Avances en el control de la podredumbre causada por Monilinia spp. en fruta de hueso. Fruticultura Profesional(153),  31-36.   ISSN: 1131-5660

Abadias M, Teixidó N, Usall J, Benabarre A, Viñas I. (2001).  Viability, efficacy and storage stability of freeze-dried biocontrol agent Candida sake using different protective and rehydration mediaJournal of Food Protection, 64(6),  856-861.   ISSN: 0362-028X

Plaza P, Usall J, Teixidó N, Viñas I. (2003).  Effect of water activity and temperature on germination and growth of Penicillium digitatum, P. italicum and Geotrichum candidumJournal of Applied Microbiology, 94(4),  549-554.   ISSN: 1364-5072

Nunes C, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. (2002).  Improved control of postharvest diseases on pears by the combination of Candida sake (CPA-1) and ammonium molybdatePhytopathology, 92,  281-287.   ISSN: 0031-949X

Recasens I, Benavides A, Casero T, Gatius F, Puy J. (2001).  Multivariate analysis of texture parameters on Golden apples treated with preharvest calcium sprays. Acta Horticulturae (ISHS)(553).   ISSN: 0567-7572

Costa E, Teixidó N, Usall J, Atarés E, Viñas I. (2002).  The effect of nitrogen and carbon sources on growth of the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2Letters in Applied Microbiology, 35,  1-4.   ISSN: 0266-8254

Gelly M, Recasens I, Girona J, Mata M, Arbonés A, Rufat J, Marsal J. (2004).  Effects of stage II and postharvest deficit irrigation on peach quality during maturation and after cold storage. Journal of the Science of Food and Agriculture, 46( 2),  634-643.   ISSN: 0022-5142

Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L. (2002).  Effect of harvest date and storage conditions on quality and aroma production of 'Fuji' apples. Food Science and Technology International, 8(6),  351-360.   ISSN: 1082-0132

Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. (2005).  Situación del control biológico en poscosecha de frutas. Agroinformación.com

Nunes C, Teixidó N, Usall J, Viñas I. (2001).  Biological control of major postharvest diseases on pear fruits with antagonistic bacterium Pantoea agglomeransActa Horticulturae (ISHS), 553(2),  403-404.   ISSN: 0567-7572

Correa, E.; Barreiro, P.; Ruiz-Altisent, M.; López, M.L.; Graell, J.; Echeverria, G. (2004).  Aplicación de una nariz electrónica para la medida de aromas emitidos por manzanas cv. Fuji conservadas con diferentes tecnologías. Fruticultura Profesional(141),  5-12.   ISSN: 1131-5660

Costa E, Usall J, Teixidó N, Delgado J, Viñas I. (2002).  Water activity, temperature, and pH effects on growth of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2Canadian Journal of Microbiology, 48,  1082-1088.   ISSN: 0008-4166

Usall J, Teixidó N, Torres R, Ochoa X, Viñas I. (2001).  Pilot tests of Candida sake (CPA-1) applications to control postharvest blue mold on apple fruitPostharvest Biology and Technology, 21(2),  147-156.   ISSN: 0925-5214

Lara I, García P, Vendrell M. (2004).  Modifications in cell wall composition after cold storage of calcium-treated strawberry (Fragaria x ananassa Duch.) fruit. Postharvest Biology and Technology, 34,  331-339.   ISSN: 0925-5214

Nunes C, Usall J, Teixidó N, Viñas I. (2002).  Improvement of Candida sake biocontrol activity against post-harvest decay by the addition of ammonium molybdate. Journal of Applied Microbiology, 92(5),  927-935.  10.1046/j.1365-2672.2002.01602.x (http://dx.doi.org/10.1046/j.1365-2672.2002.01602.x) ISSN: 1364-5072

Brezmes, J.; Lopez-Fructuoso, M.L.; Llobet, E.; Vilanova, X.; Recasens, I.; Orts, J.; Saiz, G.; Correig, X. (2005).  Evaluation of an Electronic Nose to Asses Fruit Ripeness. IEEE Sensors Journal, 5(1 ),  97-108.   ISSN: 1530-437X

Abadias M, Teixidó N, Usall J, Solsona C, Viñas I. (2005).  Survival of the postharvest biocontrol yeast Candida sake CPA-1 after dehydration by spray-drying. Biocontrol Science and Technology, 15(8),  835-846.   ISSN: 0958-3157

Fuentes, T.; Miró, R.; Graell, J.; López, M.L. (2002).  Influencia de diferentes tecnologías de frigoconservación en la calidad aromática de las peras 'Doyenne du Comice'. Informacion Tecnica Economica Agraria, 98(3),  174-186.   ISSN: 1699-6887

Torres R, Plaza P, Usall J, Lamarca N, Viñas I. (2005).  Control de las principales enfermedades fúngicas en postcosecha de mandarinas 'Clementina de Nunes' integrando tratamientos de curado en el proceso de desverdización. Levante Agrícola(377),  324-330.   ISSN: 0457-6039

Abadias M, Cañamàs MT, Asensio A, Anguera M, Viñas I. (2006).  Microbial quality of commercial ‘Golden Delicious’ apples throughout production and shelf-life in Lleida (Catalonia, Spain). International Journal of Food Microbiology, 108(3),  404-409.   ISSN: 0168-1605

Fuentes, T.; Graell, J.; Miró, R.M.; Lara, I.; López, M.L. (2003).  La pera 'Doyenne du Comice': avances técnicos en su manejo y frigoconservación. Fruticultura Profesional, 133,  33-40.   ISSN: 1131-5660

Gelly M, Recasens I, Mata M, Arbones A, Rufat J, Girona J. (2003).  Effects of water deficit during stage II of peach fruit development and postharvest on fruit quality and ethylene production. Journal of Horticultural Science & Biotechnology(78),  324-330.   ISSN: 1462-0316

Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Costa E, Usall J. (2002).  Producción, formulación y mejora de bacterias y levaduras para su aplicación en el control biológico de enfermedades. Phytoma(144),  107-115.   ISSN: 1131-8988

Casero T, Recasens I, Xuclà F. (2003).  Relaciones entre nutrientes en hojas, frutos y calidad en manzanas. Fruticultura Profesional(139),  23-25.   ISSN: 1131-5660

Costa E, Usall J, Teixidó N, Torres, R, Viñas I. (2002).  Effect of package and storage conditions on viability and efficacy of freeze dried biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2Journal of Applied Microbiology, 92(5),  873-878.   ISSN: 1364-5072

López, M.L.; Miró, R.; Graell, J. (2001).  Quality and aroma production of Doyenne du Comice pears in relation to harvest date and storage atmosphere. Food Science and Technology International, 7(6),  493-500.   ISSN: 1082-0132

Plaza P, Sanbruno A, Usall J, Lamarca N, Torres R, Pons J, Viñas I. (2004).  Integration of curing treatments with degreening to control the main postharvest diseases of clementine mandarins. Postharvest Biology and Technology, 34,  29-37.   ISSN: 0925-5214

Roig I, Vendrell M, Lara I. (2003).  Use of CA,MA, shocks of CO2 and heat treatments to improve storage of two peach cultivars grown in Lleida, Spain. Acta Horticulturae (ISHS), 600,  289-295.   ISSN: 0567-7572

Echeverría, G.; Fuentes, M.T.; Graell, J.; López, M.L. (2003).  Relationship between Volatile Production, Fruit Quality and Sensory Evaluation of Fuji Apples Stored in different Atmospheres by Means of Multivariate Analysis. Acta Horticulturae (ISHS)(600),  573-579.   ISSN: 0567-7572

Echeverría, G.; Fuentes, T.; López, M.L.; Graell, J. (2003).  Compuestos aromáticos y calidad de manzanas 'Fuji' durante su maduración y posterior almacenamiento frigorífico. Informacion Tecnica Economica Agraria, 99(V),  181-195.   ISSN: 1699-6887

Nunes C, Usall J, Teixidó N, Viñas I. (2001).  Biological control of postharvest pear diseases using a bacterium Pantoea agglomerans CPA-2International Journal of Food Microbiology, 70,  53-61.   ISSN: 0168-1605

Echeverria, G.; Fuentes, M.T.; Graell, J.; López, M.L.; Puy, J. (2004).  Relationships between volatile production, fruit quality and sensory evaluation of Fuji apples stored in different atmospheres by means of multivariate analysis. Journal of the Science of Food and Agriculture, 84(1),  5-20.   ISSN: 0022-5142

Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I. (2003).  Optimization of growth conditions of the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 in a lab-scale fermenteJournal of Applied Microbiology, 95(2),  301-309.   ISSN: 1364-5072

Echeverría, G.; Lara, I.; Fuentes, T.; López, M.L.; Graell, J.; Puy, J. (2004).  Assessment of relationships between sensory and instrumental quality of controlled-atmosphere-stored 'Fuji' apples by multivariate analysis. Journal of Food Science, 69(9),  S368-S375.   ISSN: 0022-1147

Abadias M, Benabarre A, Teixidó N, Usall J, Viñas I. (2001).  Effect of freeze drying and protectants on viability of the biocontrol yeast Candida sake International Journal of Food Microbiology, 65,  173-182.   ISSN: 0168-1605

Fons E, Rull F, Sanchis V, Teixidó N, Usall J, Viñas I.  (2002).  Guía de aplicación del sistema de análisis de peligros y puntos de control crítico (HACCP) en centrales frutícolas. Fruticultura Profesional, 129,  5-13.   ISSN: 1131-5660

Viñas I, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Fons E. (2001).  Control biológico de mohos en postcosecha de frutas. Actas de Horticultura, Extra 2001,  90-100. 

Lara I, Vendrell M. (2000).  Development of ethylene-synthesizing capacity in preclimacteric apples: Interaction between ethylene and abscisic acid. Journal of the American Society for Horticultural Science, 125,  505-512.   ISSN: 0003-1062

Palou L, Usall J, Muñoz A, Smilanick JL, Viñas I. (2002).  Hot water, sodium carbonate, and sodium bicarbonate for the control of postharvest green and blue molds of clementine mandarins. Postharvest Biology and Technology, 24(1),  93-96.   ISSN: 0925-5214

Lara I, Graell J, López ML, Echeverría G.  (2005).  Modifications in biosynthesis of aroma volatile compounds in 'Fuji' apples after controlled-atmosphere storage. Acta Horticulturae (ISHS), 3(682),  1571-1577.   ISSN: 0567-7572

Lara I, Garcia P, Vendrell M (2006).  Post-harvest heat treatments modify cell wall composition of strawberry (Fragaria x ananassa Duch.) fruit. Scientia Horticulturae, 109(1),  48-53.   ISSN: 0304-4238

Benavides A, Recasens I, Casero T, Puy J. (2001).  Chemometric analyses of 'Golden Smoothee' apples treated with two preharvest calcium spray strategies in the growing season. Journal of the Science of Food and Agriculture, 81(9),  943-952.   ISSN: 0022-5142

Nunes C, Usall J, Teixidó N, Miró M, Viñas I. (2001).  Nutritional enhancement of biocontrol activity of Candida sake (CPA-1) against Penicillium expansum on apples and pears. European Journal of Plant Pathology, 107,  543-551.   ISSN: 0929-1873

Echeverria, G.; Fuentes, T.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L. (2004).  Aroma volatile compounds of 'Fuji' apples in relation to harvest date and cold-storage technology. A comparison of two seasons. Postharvest Biology and Technology, 32(1),  29-44.   ISSN: 0925-5214

Recasens I, Benavides A, Puy J, Casero T. (2004).  Pre-harvest calcium treatments in relation to the respiration rate and ethylene production of “Golden Smoothee” apples. Journal of the Science of Food and Agriculture, 84(8),  765-771.   ISSN: 0022-5142

Echeverria, G.; Graell, J.; López, M.L,; Lara, I. (2004).  Volatile production, quality and aroma-related enzyme activities during maduration of 'Fuji' apples. Postharvest Biology and Technology, 31(3),  217-227.   ISSN: 0925-5214

Molina JL, Sopena A, Swanston JS,Casas AM, Moralejo MA, Ubieto A, Lara I, Pérez AM, Romagosa I. (1999).  A mutant induced in the malting barley cv. Triumph with reduced dormancy and ABA response. Theoretical and Applied Genetics,  347-355.   ISSN: 0040-5752

Casero T, Benavides A, Puy J, Recasens I. (2004).  Relationships between leaf and fruit nutrients and fruit quality attributes in golden smoothee apples using multivariate regression techniques. Journal of Plant Nutrition, 27(2),  313-324.   ISSN: 0190-4167

Palou L, Smilanick J, Usall J, Viñas I. (2001).  Control of postharvest blue and green molds of oranges by hot water, sodium carbonate, and sodium bicarbonate. Plant Disease, 85,  371-376.   ISSN: 0191-2917

Nunes C, Usall J, Teixidó N, Torres R, Viñas I. (2002).  Control of Penicillium expansum and Botrytis cinerea on apples and pears with the combination of Candida sake (CPA-1) and Pantoea agglomerans (CPA-2Journal of Food Protection, 65,  178-184.   ISSN: 0362-028X

Perez-Sanz A, Alvarez-Fernandez A, Casero T, Legaz F, Lucena JJ. (2002).  Fe enriched biosolids as ferlizers for orange and peach trees grown in field condions. Plant and Soil, 241(1),  145-153.   ISSN: 0032-079X

Echeverria, G.; Correa, E.; Ruiz-Altisent, M.; Graell, J.; Puy, J.; López, M.L. (2004).  Characterization of fuji apples from different harvest dates and storage condions from measurements of volales by gas chromatography and electronic nose. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52(10),  3069-3076.   ISSN: 0021-8561

Lara I, Vendrell M. (2000).  Changes in abscisic acid levels, ethylene biosynthesis, and protein patterns during fruit maturation of 'Granny Smith' apples. Journal of the American Society for Horticultural Science(125),  183-189.   ISSN: 0003-1062

Núñez R, Casero T. (2004).  Efecto de las pulverizaciones foliares de boro sobre el agrietado de peras en condiciones de riego y secano. Informacion Tecnica Economica Agraria, 100(3),  137-144.   ISSN: 1699-6887

Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. (2005).  Resistencias a fungicidas en postcosecha de fruta. Situación actual y perspectivas. Phytoma(173),  29-36.   ISSN: 1131-8988

Plaza P, Usall J, Torres R, Lamarca N, Asensio A, Viñas I. (2003).  Control of green and blue mould by curing on oranges during ambient and cold storage. Postharvest Biology and Technology, 28,  195-198.   ISSN: 0925-5214

Lara I, Vendrell M. (2003).  Cold-induced ethylene biosynthesis is differentially regulated in peel and pulp ssues of 'Granny Smith' apple fruit. Postharvest Biology and Technology, 29(2),  109-119.   ISSN: 0925-5214

Casals M, Bonany J, Carbó J, Alegre S, Iglesias I, Molina D, Recasens I, Casero T. (2005).  Determinación de los parámetros de cosecha de manzana Gala: el consumidor tiene la palabra. Fruticultura Profesional( 151),  32-42.   ISSN: 1131-5660

Graell, J.; Fuentes, T.; Echeverría, G.; López, M.L; Lara, I. (2006).  Condiciones recomendadas para la conservación en AC de manzanas Gala y Fuji. Experiencias en España. Fruticultura Profesional(159),  25-29.   ISSN: 1131-5660

Abadias M, Usall J, Teixidó N, Viñas I. (2003).  Liquid formulation of the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 in isotonic solutionsPhytopathology, 93,  436-442.   ISSN: 0031-949X

Benavides A, Recasens I, Casero T, Soria Y, Puy J. (2002).  Mulvariate analysis of quality and mineral parameters on golden smoothee apples treated before harvest with calcium and stored in controlled atmosphere. Food Science and Technology International, 8(3),  139-146.   ISSN: 1082-0132

Larrigaudière C, Graell J, Soria Y, Recasens I. (2004).  El corazón pardo en peras. Conocimientos actuales y sistemas de prevención. Fruticultura Profesional( 145),  23-34.   ISSN: 1131-5660

Torres R, Teixidó N, Usall J, Abadias M, Viñas I. (2005).  Postharvest control of Penicillium expansum on pome fruits by the bacterium Pantoea ananatis CPA-3Journal of Horticultural Science & Biotechnology, 80(1),  75-81.   ISSN: 1462-0316

Plaza P, Torres R, Usall J, Lamarca N, Viñas I. (2004).  Evaluation of the potential of commercial post-harvest application of essential oils to control citrus decay. Journal of Horticultural Science & Biotechnology, 79,  935-940.   ISSN: 1462-0316

Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Viñas I.  (2002).  Perspectivas del empleo del control biológico en post-cosecha de fruta. Vida Rural, 9(153),  40-43.   ISSN: 1133-8938

Lara, I.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverría, G. (2006).  Multivariate analysis of modifications in biosynthesis of volatile compounds after CA storage of 'Fuji' apples. Postharvest Biology and Technology, 39(1),  19-28.   ISSN: 0925-5214

Nunes C, Usall J, Teixidó N, Fons E, Viñas I. (2002).  Postharvest biological control by Pantoea agglomerans (CPA-2) on Golden Delicious applesJournal of Applied Microbiology, 92(2),  247-255.   ISSN: 1364-5072

Soria Y, Recasens I, Labarta L, Larrigaudière C, Barreiro P. (2005).  Effects of 1-Methylcyclopropene Treatments on Mealiness in Early Red One apples. Acta Horticulturae (ISHS), 1(682),  639-644.   ISSN: 0567-7572

Plaza P, Usall J, Smilanick JL, Lamarca N, Viñas I. (2004).  Combining Pantoea agglomerans (CPA-2) and curing treatments to control established infections of Penicillium digitatum on lemonsJournal of Food Protection, 67,  781-786.   ISSN: 0362-028X

Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Magan N. (2001).  Improving water stress tolerance of the biocontrol yeast Candida sake grown in molasses-based media by physiological manipulation. Canadian Journal of Microbiology, 47,  123-129.   ISSN: 0008-4166

Echeverría G, Brezmes J, Fuentes T, Lara I, Graell J, Correig X, López ML.  (2005).  Volatile production in 'Fuji' apples stored under different atmospheres measured by headspace/gas chromatography and electronic nose. Acta Horticulturae (ISHS), 2(682),  1465-1470.   ISSN: 0567-7572

Nunes C, Usall J, Teixidó N, Ochoa de Eribe X, Viñas I. (2001).  Control of postharvest decay of apples by preharvest and postharvest application of ammonium molybdate. Pest Management Science, 57,  1093-1099.   ISSN: 1526-498X

Teixidó N, Usall J, Palou L, Asensio A, Nunes C, Viñas I. (2001).  Improving control of green and blue molds on oranges by combining Pantoea agglomerans (CPA-2) and sodium bicarbonate European Journal of Plant Pathology, 107,  685-694.   ISSN: 0929-1873

Miró, R.; Graell, J.; Larrigaudière, C.; López, M.L. (2001).  Effect of cooling on quality and ripening of 'Doyenne du Comice' pears. Acta Horticulturae (ISHS), 2(553),  735-737.   ISSN: 0567-7572

Usall J, Plaza P, Palou L, Torres R, Teixidó N, Abadias M, Viñas I., Smilanick J. (2003).  Control de las principales enfermedades de postcosecha de cítricos mediante métodos físicos, químicos y biológicos. Phytoma(154),  22-27.   ISSN: 1131-8988

Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. (2003).  Control biológico de podredumbres fúngicas en poscosecha de frutas. Estado actual y perspectivas. Agroinformación.com

Larrigaudière C, Vilaplana R, Soria Y, Valentines MC, Recasens I. (2005).  1- Methylcyclopropene-induced increase in antioxidant potential in cold stored pears. Acta Horticulturae (ISHS), 2(682),  957-963.   ISSN: 0567-7572

Plaza P, Usall J, Teixidó N, Viñas I. (2004).  Effect of water activity and temperature on competing abilities of common postharvest citrus fungi. International Journal of Food Microbiology, 90(1),  75-82.   ISSN: 0168-1605

Usall J, Plaza P, Viñas I. (2003).  Tratamientos químicos en postcosecha de fruta. Vida Rural, 10(172),  52-55.   ISSN: 1133-8938

Molina DP, Alegre S, Casero T, Casals M, Bonany J, Carbó J, Recasens I.  (2005).  Determinación del momento óptimo de cosecha en manzana Golden Smoothee basado en el análisis sensorial con panel de consumidores. Actas Portuguesas de Horticultura, 4(8),  377-381. 

Costa E, Teixidó N, Usall J, Fons E, Gimeno V, Delgado J, Viñas I. (2002).  Survival of Pantoea agglomerans strain CPA-2 in a spray-drying processJournal of Food Protection, 65,  185-191.   ISSN: 0362-028X

Torres R, Plaza P, Usall J, Lamarca N, Asensio A, Viñas I. (2002).  Efecto del curado sobre el control de las principales podredumbres en postcosecha de cítricos. Fruticultura Profesional, 131,  117-122.   ISSN: 1131-5660

Molina D, Recasens I, Larrigaudière C, Alegre S. (2005).  Harvest maturity related changes and their influence on antioxidant potential in Golden Smoothee apples. Acta Horticulturae (ISHS), 1( 686),  579-586.   ISSN: 0567-7572

Teixidó N, Cañamàs, Usall J, Torres R, Magan N, Viñas I. (2005).  Accumulation of the compatible solutes, glycine-betaine and ectoine, in osmotic stress adaptation and heat shock cross-protection in the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2. Letters in Applied Microbiology, 41(3),  248-252.   ISSN: 0266-8254

Lara I, Vendrell M. (1998).  Relationships between ethylene, abscisic acid and quality during postharvest storage of Granny Smith apples. Postharvest Biology and Technology, 13,  11-18.   ISSN: 0925-5214

Echeverría G, Fuentes T, Lara I, Graell J, López ML. (2005).  Relationships between sensory and instrumental quality characteristics of 'Fuji' apples by Multivariate Analysis. Acta Horticulturae (ISHS), 682(2),  1083-1088.   ISSN: 0567-7572

Larrigaudière C, Vilaplana R, Soria Y, Recasens I. (2004).  Oxidative behaviour of Blanquilla pears treated with 1-methylcyclopropene during cold storage. Journal of the Science of Food and Agriculture, 84,  1871-1877.   ISSN: 0022-5142

Costa E, Teixidó N, Usall J, Atarés E, Viñas I. (2001).  Production of the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 using commercial products and by-productsApplied Microbiology and Biotechnology, 56,  367-371.   ISSN: 0175-7598

Torres R, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. (2003).  Liquid formulation of the biocontrol agent Candida sake by modifying water activity or adding protectants Journal of Applied Microbiology, 94(2),  330-339.   ISSN: 1364-5072

Usall J, Teixidó N, Smilanick J, Viñas I. (2001).  Biological control of Penicillium digitatum in postharvest of citrus fruits with antagonistic bacteria Pantoea agglomeransActa Horticulturae (ISHS), 553(2),  377-381.   ISSN: 0567-7572

Palou L, Usall J, Pons J, Viñas I. (2001).  Micoflora epifíta de los frutos y ambiental en campos de mandarino “Clemenules” en Tarragona. INIA. Serie Producción y Protección Vegetales, 16,  257-272. 

Lara I, Vendrell M. (1998).  ACC oxidase activation by cold storage on Passe-Crassane pears: Effect of calcium treatment. Journal of the Science of Food and Agriculture, 76,  421-426.   ISSN: 0022-5142

Lavilla, M.T.; Recasens, I.; López, M.L. (2001).  Production of volatile aromatic compounds in nectarines and peaches during maturity. Acta Horticulturae (ISHS)(553),  233-234.   ISSN: 0567-7572

Molina D, Alegre S, Casero T, Casals M, Bonany J, Carbó J, Puy J, Recasens I.  (2005).  Quality indexes for Golden Smoothee apple in relation to consumer evaluation. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research, 14( 2),  40-51.   ISSN: 1231-0948

Lavilla, T.; Recasens, I.; López, M.L.; Puy, J. (2002).  Mulvariate analysis of maturity stages, including quality and aroma, in 'Royal Glory' peaches and 'Big Top' nectarines. Journal of the Science of Food and Agriculture, 82(15),  1842-1849.   ISSN: 0022-5142

Casero T, Rufat J, Benavides A, Recasens I. (2002).  Preharvest Calcium Sprays and fruit calcium absortion in Golden apples. Acta Horticulturae (ISHS)(594),  467-473.   ISSN: 0567-7572

Palou L, Usall J, Smilanick JL, Aguilar M, Viñas I. (2002).  Evaluation of food additives and alternative chemicals for the control of Penicillium digitatum Sacc. and Penicillium italicum (Wehmer) on citrus fruitPest Management Science, 58,  459-466.   ISSN: 1526-498X

Lara, I.; Miró, R.M.; Fuentes, T.; Sayez, G.; Graell, J.; López, M.L. (2003).  Biosynthesis of volatile aroma compounds in pear fruit stored under long-term controlled-atmosphere conditions. Postharvest Biology and Technology, 29(1),  29-39.   ISSN: 0925-5214

Lara I, Vendrell M. (2001).  Effects of chilling on the accumulation of ACC oxidase and ACC synthase proteins in 'Granny Smith' apple fruits. Acta Horticulturae (ISHS), 553,  145-147.   ISSN: 0567-7572

Echeverría, G.; Fuentes, T.; Lara, I.; López, M.L.; Graell, J. (2002).  Maduración y conservación de manzanas 'Fuji'. Fruticultura Profesional, 128,  110-116.   ISSN: 1131-5660

Plaza P, Usall J, Torres R, Abadías M, Smilanick JL, Viñas I. (2004).  The use of sodium carbonate to improve curing treatments against green and blue moulds on citrus fruits. Pest Management Science, 60(8),  815-821.   ISSN: 1526-498X

Projectes de Recerca

2004 - 2007.   Control biológico de patógenos de transmisión alimentaria en frutas y hortalizas minimamente procesadas consumidas en fresco. Evaluación de métodos rápidos d detección mediante PCR.  (Programa Nacional de Recursos y Tecnologías Agroalimentarias (AGL)).  Ministerio de Ciencia y Tecnología (MICYT).  Ref.: AGL2004-06027.  IP: M.Inmaculada C. Viñas Almenar

2006 - 2010.   Increasing fruit consumption through a trans-disciplinary approach delivering high quality produce from environmentally friendly, sustainable production methods.  (Quality of life and management of living resources (Quality of Life)).  Unió Europea.  Ref.: FOOD CT- 2006 016279 .  IP: M. Inmaculada C. Viñas Almenar

2003 - 2007.   RETSA. Red temática de seguridad alimentaria. Espacio pirenaico.INTERREG III (G0044). Centro UdL-IRTA.  (Proyectos Cofinanciados con fondos FEDER).  Unió Europea.  Ref.: I3A-7-197-0.  IP: M.Inmaculada C. Viñas Almenar

2005 - 2009.   Grup consolidat Unitat de Postcollita.  (Projectes de recerca per potenciar els grups de recerca consolidats ).  Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (DURSI).  Ref.: 2005SGR00630.  IP: M.Inmaculada C. Viñas Almenar

Contractes

2005 - 2006.   Desenvolupament de nous productes.  (Sense especificar).  Lainco.  IP: M.Inmaculada C. Viñas Almenar

2001 - 2006.   Producción integrada de cítricos.  (Sense especificar).  Grup exportador de citrics del Baix Ebre Montsià.  IP: M.Inmaculada C. Viñas Almenar

2005 - 2006.   Ajut per al grup tipus A 'Unitat de Postcollia'.  (Ajuts per a la Recerca).  Vicerectorat de Recerca i Innovació de la UdL.  IP: M. Inmaculada C. Viñas Almenar

© GREC Curricul@ Grups
Última actualització: 24/05/2019